16 april, picketline bij Adecco en Randstad uitzendburo

Geplaatst: 13 april 2010 in Uncategorized

Vrijdag 16 april gaan wij voor de deur van Adecco en Randstad actievoeren.

We verzamelen om 15.00 op het Verzetsplein in Zaandam om te gaan flyeren bij deze uitzendbureau’s.

Adecco en Randstad zijn erg actief in het werven van nieuwe gevangenisbewaarders voor zogenaamde detentiecentra zoals Kamp Zeist, uitzetcentrum Schiphol, de bajesboten in Zaandam enz. Zij doen dit in opdracht van een groot internationaal beveiligingsbedrijf genaamd Groep 4 Securicor.

In Nederland worden duizenden vluchtelingen opgesloten in detentiecentra. Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden vanwege het gegeven  dat hij of zij op zoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen opgesloten worden schandalig slecht zijn.

Door diverse Europese instanties is Nederland hiervoor al meerdere malen op de vingers getikt. Het Europese Hof voor de rechten van de mens bijvoorbeeld heeft Nederlandvanwege het migratiebeleid in 2007 veroordeelt. Met deze actie hopen we de bedrijven die bij het functioneren van de detentiecentra betrokken zijn, te informeren over de mensonterende omstandigheden. Hopelijk zullen zij vervolgens besluiten zich geheel uit deze sector terug te trekken.

Niemand vlucht vrijwillig.

Stop uitzetting, uitsluiting en opsluiting van mensen zonder papieren!

Reacties zijn gesloten.