Verslag Picketline Randstad, 14 mei Zaandam

Geplaatst: 16 mei 2010 in Uncategorized

Afgelopen vrijdag hadden 7 anarchisten zich verzameld om bij Randstad voor de deur te gaan flyeren. Vanaf het verzetsplein zijn wij de Peperstraat ingelopen om zo langs de gesloten Adecco(!!) te komen en bij Randstad uitzetbureau uit te eindigen. Met spandoek en flyers hebben we duidelijk laten zien wat wij vinden van dit uitzetbureau. Landelijk was er deze dag acties tegen Adecco en Randstad, aangezien zij het nog steeds nodig vinden om bewakers te werven voor detentiecentra.
In Zaandam was men zeer geïnteresseerd, het gesprek met mensen op straat werd vaak aangegaan. Mensen stelden vragen als, wat kan ik zelf ertegen doen en waar gaat deze actie over? Een leuke ontwikkeling, de dialoog werd met ons aangegaan en dat zet jezelf  aan het denken hoe je je idealen kan samenvatten en bewoorden. Tevens wil je men informeren over het gehele uitzetbeleid en wat dat alles inhoudt, soms moesten we dan ook uitkijken dat we mensen niet overspoelden met teveel info en gedachtes.

Wij hopen door meer op straat te staan een verdere uitbreiding van de anarchistische groep te creëren en een breder gedragen tegengeluid te kunnen gaan geven aan opsluiting, uitzetting en onderdrukking van mens en dier. Op lokaal niveau zullen wij dan ook verzet proberen te organiseren welk een totaalstrijd tegen het kapitalisme ten doel heeft, dit omdat het kapitalisme juist gebaseerd is op onderdrukking van mens en dier.

‘Een systeem dat gevormd wordt door machtsstructuren, dat is gebaseerd op onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting, dat de drie-eenheid nationalisme, kapitalisme en patriarchaat als kern heeft, is per definitie niet redelijk.’ (Luca Voorhorst)

Help, lees en denk daarom mee! Voor het opbouwen van een solidaire en vrije samenleving!

Reacties zijn gesloten.