Kraakactie Zaandam, 30 oktober

Geplaatst: 30 oktober 2010 in Uncategorized

Vandaag hebben we weer een pand gekraakt. Onder het mom van kraken gaat door vonden wij het een goed idee om de daad bij het woord te voegen. Daarom hebben wij een pand aan de botenmakersstraat in het centrum van Zaandam bezet. Na een gedegen voorbereiding trokken wij met een flinke groep mensen, verfkwasten, een goed humeur en breekijzers naar het te kraken object. Zo gezegd zo gedaan, jullie weten allemaal hoe het werkt.

We roepen alle Zaankanters die ons een warm hart toedragen op om gezellig langs te komen. En we roepen alle niet-Zaankanters op om panden te kraken in hun eigen omgeving. De politie is langs gekomen en wist het allemaal niet zo goed meer, we hebben ze natuurlijk geen leegstand laten constateren. Wel konden ze constateren dat we de boel meteen aan het schilderen waren. Nadat de gevoelens van overbodigheid te groot werden bij de dienders dropen ze af.

Het is nu wachten op de reactie van gemeente(eigenaar) en het openbaar ministerie. Tot die tijd gaan wij gewoon ons ding doen en de tent schoonmaken en voorbereiden op de opening van ons nieuwe sociaal centrum. We hebben nog geen naam voor ons nieuwe sociale centrum maar dat zullen we jullie zo snel mogelijk melden.

Deze actie stellen wij in het teken van de oplaaiende strijd tegen de tyfushonden in Den Haag die denken over onze levens te kunnen beschikken.

Fuck bruin 1, negeer het kraakverbod!
En namens een deel van ons, leve de anarchie.
En namens ieder van ons, leve de vrijheid.

Groetjes, verenigde kraakgroepen Zaanstreek.

Reacties zijn gesloten.